Telefon

0705-93 02 09

E-post

info@madebyulrikaa.se

Vackra smycken med en personlig karaktär och underbara pärlor.

My Mala – Design: Malin Andersson

Jag skapar vackra halsband som kallas Malas och armband med halvädelstenar. Att få skapa ger mig utrymme för min kreativitet och jag gillar att få utlopp för en lilla entreprenören som bor i mig. Jag har en vision om att inspirera andra och hoppas att mina halsband och armband ger lite extra styrka i vardagen.

Malahalsbanden kopplas ofta ihop meditation och yoga men kan också användas som en vacker accessoar, jag älskar de vackra stenarna som jag använder. Jag är väldigt nöjd med min design på armbanden som gör att de går att använda i ett aktivt liv.

Följ gärna My Mala på instagram (@mymala_inspiration) och tagga oss i dina inlägg så vi får se hur du använder dina smycken.

Jag hoppas du hittar något som passar till din personlighet!

Kramar Malin

Malas

Ett Mala halsband är ett radband med 108st pärlor på. Det används som hjälpmedel vid meditation, bön, yoga men också inom buddhism och hinduism sen flera tusen år tillbaka i tiden. Man kan använda det genom att vid varje pärla upprepa sitt mantra, sin affirmation eller sin bön. Man kan också göra ett in- och ett utandningstag vid varje pärla.

På halsbandet så finner du tre extra pärlor som utskiljer sig. De är vilopärlor som hjälper till att hålla reda på hur långt man har kommit under sin meditation. Där finns också en stor pärla, sk. Guru pärla, längst ner. Där börjar man och slutar, den får man aldrig gå förbi. En del Mala halsband är utsmyckade med en tofs längst ner, den sägs symbolisera tusen Lotusblad.

Under meditationen så håller man sin Mala mellan långfingret och tummen och räknar ner genom att byta pärla med tummen efter varje upprepning utav det man har valt att använda sig av t.ex. andetag eller affirmation. Man skall inte röra vid sitt Mala med pekfingret då det anses vara ett egofinger.

Varför det just är 108st pärlor att stanna upp vid på ett Mala halsband är ingen slump. Det finns många olika förklaringar, här kommer några:
– Tillsammans står talet 108 för Enheten, Tomheten och Oändligheten. 1an står för Ett ting. 0an står för Ingenting. 8an står för Allting.
– Slår man ihop siffrorna så blir det siffran 9 som står för Fullständighet.
– Man kan också ta de 12 stjärntecken vi har gånger våra 9 planeter.
– Det sägs också att det finns 108st heliga stjärnor i den kinesiska astrologin.
– I Sanskrit alfabetet finns det 54 bokstäver. Det finns både som manligt ”Shiva” och kvinnligt ”Shakti” och blir då 54 gånger 2 = 108 bokstäver.
– Några säger att det finns 108 olika sätt att meditera på.

Ditt Mala halsband skall vara speciellt för dig och du skall känna att det är ditt. Du finner det genom att välja med ditt hjärta. Ditt Mala halsband skall ge dig kraft, ett inre lugn och lära dig att stanna upp och njuta på din resa genom livet.

Till varje halsband så medföljer en beskrivning på hur de kan användas, samt ett kort som är personligt för ditt halsband med information om dess pärlor. Det levereras i en söt liten tygpåse sydd av Ulrika.

Armband

Armband med halvädelstenar. Ett hållbart och smidigt armband för den aktiva personen.

Vad kan ett armband symboliserar för dig? Armbandet kan hjälpa till att påminna dig om något du tycker är viktigt, något du kämpar för eller en känsla du söker efter. Kanske är det stenarna i armbandet som ger dig kraft?

Du kanske vill ge ett armband till någon du tycker om – när denne tittar på armbandet så kommer den att tänka på dig.

Nu kan du också beställa armband med eget budskap på. Välkommen in i webbutiken!

Smartcoachen kollektion

Tillsammans med smartcoachen – Anna Evertsson så har vi tagit fram sex stycken armband med ord på. Varje armband kommer med ett peppande budskap. Anna Evertsson har hjälpt till med design och valt ut kraftfulla ord som skall hjälpa till att fylla på motivationen samt påminna om vart man är på väg.

I kollektionen så finner du: Mitt Val, Jag Ska, Energi, Focus, Jag Kan & Styrka.

Instagram: @mymala_inspiration

Vill du hitta inspiration till ditt nästa armband eller få lite vardagsinspiration så tycker jag att du skall följa oss på Instagram. Vi uppdaterar med inlägg ett par gånger i veckan.

css.php